Wednesday, January 25, 2012

Cameron Highlands.

assalamualaikum!!

hye there. *setelah banyak kali backspace* syndrome malas makin berleluasa kat dalam diri. ta taw lha kenapa. padahal mmg teringin nak updated blog dari haritu. oke, alasan diterima? tak? kfinee, ngajuk ah. haha. kerja sekolah yang menimbun masih dalam proses untuk diselesaikan. banyak hoihh. macam mane nak siap kalau baru bukak buku sejam pastu online sepuluh jam =.= k, enough meluah perasaan. now, back to the title.

lepas asyik bertukar-tukar plan akhirnya menjadi jugak kitorang satu family pergi vacation. my granddad yang ohsemm and my aunt serta pakej 3 anaknya pun ikut. walaupun dalam keadaan agak terkejar-kejar. nak buat camne? time tu je semua orang cuti and boleh gather. tapi insaf weii pergi sana time peak hour. 10 jam journey. sesak bukan main. tidur, jaga, tidur, jaga tak sampai-sampai. bertolak dari rumah around pukul 8 lebih, sampai sane pukul 6 lebih. dah lah dengan hujan lagi. memang memerlukan kesabaran yang tinggi.

sampai je sana terus check in kat Star Regency Hotel. lepas solat, mandi *hoihh, air dia sojuk gilos. macam mandi dalam ais. kitorang terus turun pergi night market dia. beli barang makan pastu terus naik hotel. kat dalam hotel walaupun tak pasang aircond atau kipas tetap sojukk oi. semua siap sarung socks and cardigan lagi. siapa yang dapat bertahan tu memang kira hebakk ah.

bila pandang kiri, kanan, depan, belakang semua strawberry ;)

keesokan harinya, lepas menyegarkan diri dengan heater, kitorang turun pergi Big Red Strawberry Farm. pergi sana jalan kaki je. then, kitorang breakfast kat sana. everthing berasas kan strawberry. brrrrr~ yang paling heaven bagi aku ialah dia punya strawberry pancake with ice cream. tak lupa juga pada strawberry celup coklat :') itu memang heaven gilos.

on the way to strawberry farm. 

beautiful creation :')

our breakfast. *kecuq air liuq

then, after melantak sebegitu banyak makanan yang berasaskan strawberry dan mencekau seberapa banyak souvenir yang juga berasaskan stobewi *saya ade bantal stobewi, eyh! kitorang pun siap-siap nak pergi pasar. pasar lagi? oke, ini pasar jual sayur mayur, buah buahan yang memang terbaik dari ladang. lepas dah siap memborong sayur kitorang gerak balik. ingatkan nak singgah ladang teh tempat scene ombak rindu yang hariz accident tu. tapi disebabkan hujan dan kenderaan yang membanjiri bumi Cameron tu, kitorang pegi Cameron Valley jea. penutup cerita, lepas balik dari cameron lepas sorang-2 tak sihat. aku, mak, abah ngn alang je yang takde pape. jangan pas segala sakit  kat aku sudahh.

kat sini tak banyak sangat gambar sebab nak rushing balik rembau..

k, bye.
THANKS FOR READING THIS ENTRY !!




yang akan merindui kau :'<

4 comments:

NurDiyanahMisri said...

emph! jelous2! dapat makan strawberry time breakfast!

haha, nice entry.. :D "tak lupa juga pada strawberry celup coklat :') itu memang heaven gilos." saya suka ayat ni.. kelakar! haha.. XD

nur athirah said...

ouh, thanks ;) kelakar? hahha 8)

syafiqah redzwan said...

aq tau tu yg ko ada bwk oleh2 utk aq an ..???hahaha..xmalu NYA SAYA..HEHEHE

nur athirah said...

adee, mcam tahu-tahu je. haha