Saturday, November 10, 2012

rasa hati

Assalamualaikum..

dulu beria. sekarang biar terbiar.
jangan sebab seorang, yang lain kena tempias. masing-masing ada hati, masing-masing ada perasaan. cukup jaga masing-masing punya rasa. sampai bila nak suruh orang yang jagakan? mohon jadi lebih dewasa, lebih matang. jangan disebabkan apa yang kau nampak lepas tu kau terus judge.
 itu tak adil.

 jangan salahkan dunia, kalau diri sendiri yang cari masalah. sakit hati, ahh perkara biasa. takde siapa kesah. jangan terhegeh-hegeh minta simpati. orang taknak layan.

jangan terasa. ini bukan untuk kau atau sesiapa. ini untuk diri sendiri yang selalu ikut kepala dia. fikir apa? bagus sangatlah. dah tahu sayang tapi buat dia sakit hati. eh kau nie tak sekolah ke gila?

marah dengan diri sendiri, orang lain kena maki
merajuk dengan diri sendiri, dengan orang lain kau tarik muka
apa masalah kau?

ini bukan madah dendam. ini madah untuk makanan hati. biar dia rasa. asyik nak ikut kata dia, otak punya kata siapa nak dengar? buat sesuatu guna dua-dua. otak dan hati. jangan ikut suka dia aja.

lepas ini kalau otak kata YA dan hati kata TAK? kau fikirlah nak ikut kata siapa.


bagus, dah lama tak updated blog bila muncul termuntah entry macam ni. entry yang hanya diri sendiri faham dan diri sendiri tahu tapi tak boleh nak tafsirkan. kesiann


berselindung rasa sebenar sebalik senyum ceria. kita tengok sampai bila.


dan yaa, gambar yang semuanya dah dipost dientry-entry sebelum nie semua invalid. k, sangat sedihh T_T


1 comment:

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)