Saturday, April 2, 2011

kanak kanak horlick !

assalamualaikum!!

ye, ye.. aku taw. memang salah aku. makin lama makin tak ber-updated blog nie. ye, sorry! disebabkan ke-gianan untuk menaip aku gigihkan jarijemariku nie untuk tulis entry baru..oke kita start entry nie dengan penghargaan dulu ye..
terima kasih kepada,,

  • ABAH HENSEM sebab bagi ira snap gambar banyakbanyak guna blackberry kachak abah tu...
  • ALONG CANTIK sebab bagi ira pinjam notebook pink comel kamuu nie untuk updated belogg..
  • ADLINA CANTIK sebab sudi jadik 'photographer' tak sememeh aku...
(selesai sesi penghargaan! *saje je nak promote diorang supaya nanti bole guna khidmat mereka lagi '', )

tak banyak yang berlaku pada hari nie, just aku kawin pegi kenduri kawin dengan pegi jenguk kakude dekat matrik tangkak.. so, tengahari tu pegi kenduri. pakai baju kurung sopansopan. tak banyak perkara best yang jadi tapi pelamin nye cannnttiikk dan theme nye colour purple! *terrgode seminit!* 

lepas makanmakan lauk boleh tahan sedap kami pon bertolak lah ke tangkak.(gambar pegi kenduri memang takde sebab tak bawak camera dan tak bernafsu nak bergambar). dalam kereta hanya termenung pandang highway dan dengar lagu kat Hot FM.. sempat jugak lah terlelap sekejap. sampai  sana terus solat and tukar baju sebab nak pegi berjalan kat pekan tangkak takkan nak pakai baju kurung kan?? 

then sampai pekan tangkak tu, abah bawak pegi kedai kain (kt sana mmg banyak kedai kain). aku pelik jugak kenapa pulak nak pegi kedai kain? rupanya, mak suruh beli kain untuk baju raya nanti.. *puasa thn lepas pun tak habis ganti lagi dah beli kain buat baju raya bagai*  lepas penat pilihpilih kat sana kami pegi makan la pulak! lepas makan, hantar kakude balik matrik and pegi balik kampung. sampai kampungg,, akibat kebosanan yang melampau sebab cousins tak balik, aku pon dengan selamber nye, pegi amik bb abah anddd snappping dengan toys anak sedara aku yang ditinggalkan kat kampung. haha. padan muke ;p sape suruh tak balik. kan makcik dah gomoi korang punye toys..

oke, mulamula gedikgedik amik gmbar sorang2, bila pandang sekeliling nampak pulak toys diorang maka aku pon amik and snap lha!

sesi meMERENGkan diri suda bermulaaa..
see, nie baru sikit toys diorang. kat depan aku tu ade lagi sebakul. haha. dulu kecikkecik mne lah aku dapat main benda alah tu, dah besar nie amik gambar pon jadi lha!
terserlah keriangan kanak kanak horlick disituuu!

dah lha tu, karang ade pulak yang tak tido sebab tengok gambar aku kempunan nak masuk dalam rumah pink yang comel tu! haha.

pppsssstt,,, oke, aku admit badan aku makin berisi. haha. nak buat macam mane? dah BAHAGIAAA!! heee~~~

THANKS FOR READING THIS ENTRY!!!

terbukudihati : cimok rindu nak gaduh dengan cibun!! haha *MEMANG TIPU!*







6 comments:

syafiqah redzwan said...

teringin nak masuk umah pink tu..dah lame xmasok..hahaha

nur athirah said...

haha, aku dah masukk!! wweee~~

pu3khaleeda said...

comel je trah !

nur athirah said...

haha, pu3 ckp aku comel?? gggrrr~~

niesa afrina said...

budak nie kan !! xnak pun ajak aku masuk umah pink tu . jeles nie !

nur athirah said...

haha, mmg saje bagi kaw jeles syg!