Friday, October 22, 2010

ini kisah 17.10.2010

salam..

act, aku nak updated entry nie time lepas abis exam, tapi disebabkan da boring tahap dewa aku pon tulis la entry nie. time 17.10.2010 nie ade dua story. story sedih n happy. kite citer yang sedih dulu la. pada ari ni, nenek angah aku meninggal. rase cam ta caye je sbb minggu sblom tu aku gi tngok die oke je. siap bole gelak2 lagi. tu la. ajal maut di tangan tuhan kan. pastu mak tnye nak ikut pegi ziarah x. first2 aku x nak pegi sbb esok tu aku nk exam. sejarah pulak tu. rumah nek angah pulak kat cheras. aku takot t balik malam, aku da ta sempat nk study. pastu mak kate, "kalu sempat nnti balik kite singgah umah pakcik, ary nie kan besday twin, bole la celebrate skali." what? nk p celebrate besday twin? pas aku dngar mak kate camtu, tros aku kate 'nak ikot!' biar la balik malam skali pon. aku ta kesah. tawakal jelah. lagipun ziarah org meninggal tu kan fardu kifayah. mane taw aku bole jwb exam sejarah sbb da tunaikan salah satu dari fardu kifayah kan.*sesuke hempedu aku je buat hukum sendiri! ;p



nie la the twin! ngan abah die.


    nie abg. muhd hazman! 


           nie adik. muhd hazmi

adik always lagi nakal dari abg!

oh, ini akak sedara die.hehe.*muke ngah tersenyum, tapi dalam hati tersangat la risau pikir tntng exam!

tengok! macam x caye. akibat cuak nak exam, aku bace buku on the way nk pegi sane.*mate kat buku, telinge dengar lagu!

tak sampai setengah jam, aku da termenung!*mak kate "dah agak da, msti tak lame ira bace buku!" hehe.

time nie baru balik dari upacara pengebumian, dalam kete pakcik. on the way gi umah pakcik.

their birthday's cake!

 kak chik suke gmbar nie hazmi!

mereka da ta sabar nk potong kek!

kami da 2 tahun! 
sedap nyer diorang makan...nak tngok ape jadi kat kek tu bile diorang makan sendiri?


tadaaaaaa....

nie hazmi punye!

nie hazman punye!
(seperti biase, abg lebih cermat dari adik! adik gelojoh!)

oh, kami da nk balik!! *otw balik, teringat exam.. ahhh..


p/s: ari nie(22.10) birthday kawan aku iaitu DINIE ZHAFRI B. ZAINUDDIN. hehe. time birhtday aku aritu die ader bagi aku bear. so, aku pon nk bagi die present gak.(dinie nnti ko dtg umah aku amik present ehh..)

p/s/s: jap lagi nk panjat pokok mangga sbb esok skola ganti n nak bawak bagi pluto dcrew makan.

trah da penat berceloteh!

~adios amigos~


7 comments:

pu3khaleeda said...

wah,, comel twin tu!! haha,, nak ank kembar gak..haha,, :-p

nur athirah said...

pu3..pu3. ta abis lagi berangan!heehe.. t aku cakap kat azry ko nk anak twin ye! haha.

pu3khaleeda said...

haha,, ape r ko nie,,klaw ko ckp pon cm dpt,, bknnye boley tentukan,, ikut nasib lorh.. just doakan ckup keyh..haha

nur athirah said...

oke2.
"ya Allah, ya tuhan ku, kau satukan lah azry dan putri dan kau kurniakanlah mereka anak kembar kalau ada jodoh antara mereka. kau kekalkanlah hubungan mereka sebagai jiran tapi mesra. kau lindungi lah hubungan mereka dari hasutan syaitan. kau berikan kesabaran kepada mereka dalam menghadapi dunia yang penuh cabaran ini." amin....(amin kan ramai2 supaya doa ini termakbul.)

pu3khaleeda said...

haha,, bce tiap2 ary lepas solat.. haha.. insyaallah termakbul!! :-p sengal

alexa yussida said...

aaaa..comelnyeee dak2 kicik itu..i adore kids so much:D

nur athirah said...

hehe. diorang comel mcm kaka alexa kan?? ;p